Chapter 17 - Telihold

Drága olvasóim,
Kissé gyorsítottam a tempón, hogy túl legyünk hamar azokon a részeken, melyek nem feltétlenül keltik fel az érdeklődéseteket, mégis beletettem valamiért. (Jobban oda kellene figyelnem) Köszönöm a visszajelzéseket, amik érkeztek és a megjelenítéseket is.

u.i.: Az első bekezdést Szilvinek ajánlom!:D

~xx

×××

délután09.09
Telihold, London
A Telihold boszorkánybolt ajtaja csak rövid percekkel később nyílt, Mady pedig már azt hitte ez sosem történik meg. Eltűnődött rajta, hogy a mester miért akarta, éppen kilencedik hónap kilencedik napján elengedni. Ázsiában fontos jelentőséggel bíró nap, hiszen, ha kilencet kilenccel összeszorzunk, nyolcvanegyet kapunk. Ez a szám, pedig fontos a keleti filozófiákban. A Tao Te King is nyolcvanegy szakaszból áll, az út és erény könyve, mely egy fontos kézikönyv a Taoizmushoz, akár csak a Biblia a kereszténységhez, ám nem szerepelnek benne követelmények, sem semmilyen vallási tartalom. A kultúra szerint továbbá az év legszebb napja, az a nap, amikor megfelelő az időjárás. A fák levelei még nem hullottak le, de már sárgulnak, ezzel festőivé varázsolva a tájat. A tehetős emberek asszonyai, de főként a királyné, és a császárné (mert Koreában király, míg Japánban és Kínában császár uralkodott) udvarhölgyeivel ezen a napon sétáltak ki utolsó alkalommal együtt a tél előtt, s ez egy fontos esemény volt, ahol a palota összes ragos hölgyének jelen kellett lennie. Ehhez képest Londonban aznap szemerkélt az eső, komor hangulatot teremtve az emberek lelkében. Mady éppen indulni készült, mikor baljós nyikorgás törte meg a mocskos sikátor csendjét, s mögötte kíváncsi szürke tekintet fogadta, egészen más, mint régen volt. Szomorú, és reménytelen szempár. 

– Cassandra? – suttogott, bár maga sem tudta, hogy miért.
– Madison? – Az ajtó azonnal kitárult, s a boszorka közelebb lépett hozzá, mintha nem hinne a szemének. – Mit keresel itt?
– Te hívtál – nyújtotta át a levelet tökéletesen összehajtogatva.
– Több mint egy hónappal ezelőtt. Azt hittem, nem érdekel az ajánlatom.
– Tudsz segíteni vagy sem? – Mady próbálta elkerülni a magyarázkodást, hogy ha rajta múlik, ő abban a pillanatban ide utazott volna, amint megkapta az üzenetet. Nem akarta a lány tudtára hozni, hogy akaratán kívül váratta meg ennyire, s csak remélni tudta, hogy az ajánlat még áll. Cassandra megfordult, és intett, hogy kövesse.
– Egy ideje már feladtam a reményt, hogy visszatérsz – kezdte Cassandra, közben tollat és levélpapírt kotort elő, egy öreg tölgyfa asztal egyik fiókjából, melynek lapjára valószínűleg egy tűt sem lehetett volna állítani, mert magasan tele pakolták.
– Volt néhány elintéznivalóm – válaszolt egyhangúan, ezzel lezárva a témát. Nem akart többet mesélni. Közben Cassandra gyors üzenetet firkált kacifántos, dőlt betűivel. 

Cassandra, 

Ne bontsd fel a névtelen borítékot! 

Madison Cooper megöli Tylert. Fontos, hogy keresd fel a hatodik hónap harmincadik napján délután, és add át neki a levelet. Ő maga írta a történtekről, ezt közöld vele. Győzd meg, hogy ne menjen el a faházba! Nem mehet oda!
xx Cassandra
09.09
” 

A levelet egy Cassandra feliratú borítékba csúsztatta és leragasztotta azt. Mady levelét névtelen borítékba helyezte, összekötözte őket egy madzaggal, és az üstbe dobta, ami a helység közepén egy kisebb kerek asztalon várta, hogy hasznossá lehessen újra. 

– Mióta kiirtottad a bérgyilkos klánt, vagy mi az ördögöt, egészen kevés vendég fordul meg itt minálunk. Nem is gondoltam, hogy a forgalom több mint fele gyilkos. Ne érts félre, én nem ítélkezem, de a gyilkosságot elfogadni olyan, mint maga a gyilkosság – Cassandra végül felnézett az üstből, ahova a borítékokat és néhány különleges növényt helyezte el. – Miért ölted meg? Nem lett volna sokkal egyszerűbb, ha Richard Cooperrel kezded?
– Egyszerűnek gondoltam. Azt hittem, ha nem lesz… ha meghal, nem fogok már semmit érezni…– szavai idegenül csengtek, mintha nem is ő beszélt volna. Magyarázkodott, ami nem volt szokása.
– De tévedtél.
– Tévedtem – közben érdeklődve figyelte, ahogy az üst furcsa növényekkel, és állati eredetű maradványokkal telik.
– Ha minden jól megy, ezek a levelek időben megjelennek a múltbéli Cassandra üstjében, aki ezzel átírhatja a történelmet – magyarázta a kérdő tekintetre.
– Miért segítesz nekem?
– Nem neked segítek. Tylernek – megállt, hirtelen hátat fordított az üstnek, hogy az asztalnak dőljön, és szembekerüljön Madisonnal.
– Szóval te és Tyler… – kijelentés volt inkább, Cassandra pedig rábólintott. – Sajnálom.
– Aznap, amikor először jártál nálam – kezdte és könnyeit törölgetve távolabb lépett az asztalkától, hogy az ne kerülhessen az üstbe. – Elárultam Tylernek, amit a lapokban láttam, ő pedig segíteni akart. Meg akarta ölni a fiút, hogy neked ne kelljen – végre felszárította könnyeit és folytatta a munkát. – Később pedig a faházhoz sietett, de akkor már késő volt. Megtetted. Azután pedig felgyújtottad a házat vele együtt. Tyler jó volt, nem egy egyszerű gyilkos. Abba akarta hagyni, hogy aztán normálisan élhessünk tovább. Azt hitte, hogy mégis van lelked, segíteni próbált, megmenteni téged, mégis megölted. 
– Honnan tudod, mi történt a faházban? – kérdezte Mady figyelmen kívül hagyva a többi információt, de nem tudott már a lány szemébe nézni.
– Elmesélte.
– Halott volt…
– Felkeresett.
– Szellemként?
– Késő éjszaka volt, én pedig arra ébredtem, hogy a szoba lehűl. Borzasztó rothadt hús szag áradt, bomlás szaga, akár egy hulla. Valahonnan de leginkább mindenhonnan. Azonnal tudtam, hogy egy démon van az otthonomban – Mady tekintete összeszűkült. Ez a kis történet semmire sem adott magyarázatot, és még abszurd is volt. – Tyler gyilkos lévén nem tudott egyszerű szellemként tovább bóklászni, vagy a mennybe kerülni. Akármilyen jó lélek is volt, a pokolra került, démoni teremtmény lett belőle. Örökké a pokol tüzén ég majd, örök szenvedésbe taszíttatva általad – fejezte be a magyarázatot.
– Te itt pokolról beszélsz nekem és a mennyről, de én nem hiszek ezekben – Mady hosszasan maga elé nézett.
– Hitetlen vagy? Ateista? Szerinted a föld csak egy egyszerű valami, ami valahogyan magától oda került valahová, és rajta valakik képződtek a semmiből? – tört ki a lányból.
– Taoizmussal átitatott Buddhista hagyományok szerint neveltek.
– Á…
– Szóval te katolikus vagy – próbált tapogatózni Mady, mert a kínos csönd gondolata halálra rémítette.
– Nem. Leginkább Wicca. Bár inkább úgy mondanám, hogy megválogatom, amiben hiszek – válaszolt Cassandra, s azzal hozzá adta az utolsó összetevőt a bájitalhoz, mire az felrobbant. A helyében pedig csak  az üres üst maradt. Szemeiben a remény egy szilánkja csillant alig egy pillanat erejéig.
– Csináltál már ilyet azelőtt is? – érdeklődött Mady, s az arcát figyelte, ahogy közelebb sétált hozzá. Fogalma sem volt, minek kellene következnie, ha sikerült a varázslat. Bután érezte magát, amiért esélyt ad annak, hogy sikeres lehet, hiszen nem is hitt a varázslatban.
– Soha nem volt szükségem rá – fordult felé a lány.
– Sikerülni fog? – reménykedett Mady.
– Nagyon remélem – válaszolta a boszorkány, jobb kezét a csípőjére tette balt pedig a homlokára, és feszült sóhaj szakadt fel tüdejéből. 



7 megjegyzés:

  1. Najó...
    Zseniális vagy, tee. Cassandra is nagyonkedvenc szereplő, és remélem sikerül megmenteniük Tylert (és talán... talán Niallt is :))
    Várom a folytatást :DD
    x.Moo.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm^^
      Örülök, ha Cassandrából kedvenc lesz:D ez jó:DD
      A következő részből kiderül!! Nem is kell rá olyan sokat várni:D
      ~xx

      Törlés
  2. Úristen!!! Komolyan én sem tudok ennél jobb szót mondani mint az, hogy ZSENIÁLIS. És bármilyen hihetetlen végre felfogtam mindent. Mindent megértettem. Az évszámoktól kezdve, Cassandra segíteni akarását. Azta rohadt, őszintén szólva fogalmam nem volt mit akarsz majd ebből az egészből kihozni, de kurva jól megoldottad.
    Remélem minden jól alakul és Niallal együtt Tyler is megmenekül.
    Mady valószínűleg megkapja a saját levelét, azta...na arra kíváncsi vagyok. Basszus nagyon várom a következőt, hamar rakd fel, mert nem tudok várni. :D

    Megsúgom ez volt az egyik kedvenc részem, kezdve azzal, hogy az elejét nekem ajánlottad. :D

    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aw, ugyan, már akkor sejthetted volna, hogy neked fogom ajánlani, mikor idén a kilencedik hónap kilencedik napján közöltem veled, hogy ez a rész miattad lesz ilyen!:D

      Örülök ha tetszett, kicsit féltem/félek, hogy ez így sok lesz, de megnyugtat, hogy neked tetszett. Az, hogy a dátumokat is megértetted, mindent, hát ez fantasztikus:D Minden várakozásomat felülmúlta:D

      Lényegében Cassandra terve az, hogy Tyler életét megmentse, az annyira nem érdekli, hogy Niall megmenekül-e. Szóval ez még kiderül.
      ~xx

      Törlés
  3. Azta mindenit! Ez az első gondolat, ami eszembe jutott a rész elolvasása után!

    Nem gondoltam volna, hogy a dátumok ilyen lényeggel bírnak. Tudtam, hogy fontos, te is hangsúlyoztad, hogy oda kell rájuk figyelni.
    De hogy ez lesz ebből, sosem fordult volna meg a fejemben.

    Úgy érzem sikerült megértenem mindent és világossá vált az eddig ködös rész.
    Basszus, köpni-nyelni nem tudok, mert ledöbbentem. Annyira érdekes mire ment ki mindent és hogyan csavarod-csűröd a történetet. Na ezért mondtam, hogy hatalmas tehetség vagy, mert ilyet csak tehetséges ember tudhat!

    Ügyes vagy! Várom a folytatást! Remélem jól alakulnak a dolgok!

    puszi, Cami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon köszönöm! Hihetetlenül megleptél most ezzel, és vigyorgok, mint egy óvodás, akinek azt mondták a hercegnő rajzára, hogy szép:D (remélem azért a keze nem hiányzik. régi történet:D)

      Örülök, hogy megértetted a dátumok lényegét, a következő részek, akkor egyszerűek lesznek. Próbálom érdekessé tenni, meg kicsit gondolkodtatóvá, remélem sikerül is, bár amikor ilyen kedves sorokat olvasok, úgy érzem sikerült:D
      ~xx

      Törlés
  4. jesszum pepi ez hehetetlen jó remélem hozod a kövit :DDDnagyon(!!!!!)várom:DD

    VálaszTörlés