Chapter 10 - Cassandra


Sziasztok drágáim, 

Egy újabb kultúra költözött a Hitgirlbe ezennel. A mai rész kicsit talán előre mozdítja a dolgokat, de majd megtudjátok a rész végén. Előtte még annyit, hogy majdnem két résznyi lett, szóval jóval hosszabb, mint egy átlagos fejezet. Azért nem szedtem ketté, mert nem akartam elhúzni a dolgokat, este már amúgy is kitettem egy spoilert a csoportba a kép formájában.

Köszönöm a pipákat, kommenteket az előző részhez, nagyon örülök neki, mikor írtok. Köszönöm azt is, hogy szavaztatok, szavazzon az is, aki eddig még nem tette meg. Tényleg érdekel a véleményetek a végéről!
xx


×××

reggel 06.29

– Miért? – suttogtam magam elé. Az előző nap történtek felnyitották a szemem. Valami nagyon nem jó zajlik bennem, ami veszélyezteti a küldetést. Általában szerettem a veszélyt. Szerettem az utolsó pillanatig húzni egy célpont kivégzését, szerettem majdnem felfedni magam. Tetszett, mikor kést szorítottak a torkomhoz, vagy verekedésbe keveredtem csak úgy. 

De ő másféle veszély volt. Rémes érzés járta át a testem, mikor ő nem volt a közelemben… 

Hajnali öt óra is lehetett, már kezdett felkelni a nap, de a reluxa fél sűrűre volt állítva. Néhány fénysugár utat nyert, de elvesztek a szoba sötétjében félúton, amíg én a túlsó végében húztam meg magam ahova már nem jutott a fényből. A levegő megállt a helységben, és ettől pokoli lett a hőség a plafonra szerelt ventilátoros lámpa ellenére is. Hallottam, ahogy újabb és újabb köröket tesz meg, éreztem, ahogy újabb és újabb forró fuvallatokat küld. – Talán ki kellene nyitnom az ablakot –gondoltam. Hihetetlen hőség volt az átlaghoz képest. Főként ott, bezárva a hálóba. 

Lassan feltápászkodtam a sarokból, ahol addig gubbasztottam, és az ablakhoz sétáltam. Felhúztam a rozoga reluxát, és kinyitottam, hogy kinézhessek rajta. Valamivel hűvösebb légáramlat söpört végig rajtam, amitől kirázott a hideg. 

Új napot köszönthettem, egy újabb rémes napot. Elhatároztam, hogy felkeresem azt az alvilági jósnőt, aki képes a lélekbe látni. Azt hiszem, hiszek az ilyesmiben. Már két napja volt legutóbb rendes munkám, így azóta nem öltem meg senkit, és amíg Niall mellettem volt, nem is hiányzott. Két nap után először öltöttem magamra újra Madison Cooper a bérgyilkos szerepét, és azt a ruhát. 

Feszes latex, és a csizmám. Tévhitek keringenek „szexi bérgyilkosnőkről”, akik tűsarkúban tipegnek. Nem vagyok az a fajta, aki tűsarkúban falat tud mászni. Egy valódi bérgyilkos nem hord ilyesmit; feltűnő, hangos, kényelmetlen. Amit mi hordunk, leginkább a tabira emlékeztet, arra a csizmára, amit a ninják hordtak. Zajtalan… megfelelő. Gyorsan elrejtettem a tőrt a csizmámban, és útnak indultam.

Az idő melegedni kezdett az utcákon is, már hét óra körül járt, mire a koszos kis sikátorba értem, állítólag ennek a végén találom a telihold boszorkány boltot. Eredetileg egy wicca beállítottságú üzletnek indult még néhány évtizede, fehérmágiával kapcsolatos különleges bájitalok receptjét, szertartások menetét és különféle gyógy és fűszernövényeket valamint mágikus jelentőségű tárgyakat árultak ott. A telihold elnevezés pedig az úrnő kiteljesedett arcát az anyát jelképezte.  Mára már a bérgyilkosok és egyéb alvilági figurák kedvelt helye, mióta Cassandra jóslatai kivétel nélkül igaznak bizonyultak. 

Cassandra egy fiatal boszorkány, de állítólag nem a fehér-mágia oldalán áll. Hogy fogadna el pénzt ilyen alvilági mocskoktól, ha például wicca lenne? Cassandra igyekszik pénzt csinálni a vele született képességéből, tenyérjóslással és tarot olvasással foglalkozik, de rúnák segítségével is meg tudja mondani a jövőt, s ahogy hallottam még ingát is használ. Eddig még sosem tévedett pedig már tíz éve dolgozik a teliholdban, és jelenleg huszonhárom éves. Állítólag egy vándorcirkusz fogadta be még nyolc éves korában, amikor özvegy anyja meghalt. Egy sziámi ikerpár terelgette, nevelgette. A cirkusz jósnője pedig megtanította őt a praktikákra azalatt a néhány év alatt. Tizenhárom évesen megszökött, mert a pantomimes fiú nem értette meg, hogy nem akar a felesége lenni sohasem. Akkor a fiú tizenhat éves volt, és nagy terveket dédelgetett a lánnyal. Cassandra csak véletlenül hallotta meg a telihold boszorkánybolt történetét, mely egy idős asszonyé volt, s a csőd szélén állt. Felkutatta a helyet és jósnőként kezdett tevékenykedni, ezzel felvirágoztatva azt. Tizennyolc éves koráig az idős asszony tartotta el, de amint betöltötte, a nő oda adta neki a részét a bevételből. Jelenleg a saját lábán áll, és kényelmesen élnek az ő képességének köszönhetően. 

Sosem voltam hajlandó igénybe venni Cassandra szolgáltatását, hiszen nem volt rá szükségem, de most összezavarodtam. Ruhám ujjában tartottam a cédulát, amit Marcello írt legutolsó beszélgetésünkkor, egy ajánlás volt. Jól ismerte a lányt, ahogy a legtöbb lányt az alvilágban. 

A sikátor végében egy rozoga ajtó állt, háromszor kopogtam és vártam a választ. Nyikorogva nyílt és egy zöld szemű fekete hajú barna bőrű lány lesett ki rajta. Fülében hatalmas bizsu fülbevaló díszelgett és csiricsáré, figyelemfelkeltő ruhát viselt, melyet fejkendővel koronázott meg. Átadtam neki a levelet, amit több mint fél évvel ezelőtt kaptam én is. 

– Marcello – motyogta. Mikor az aláírást meglátta egy pillanatra felragyogtak szemei, majd komor kifejezés ült az arcára. – Mi van vele? Tudsz róla valamit? – kérdezgetett. – Már vagy fél éve semmit sem hallottam róla – magyarázta tovább, miközben beinvitált és egy kerek tölgyfa asztalhoz ültetett, melynek lapja ouija táblának volt kifaragva.
– Halott – mondtam közönyösen, mire ledermedt.
– Mi történt?
– Kocsmabunyó… részeg volt. Megkéselték, nem látták el időben – hazudtam, mintha igaz lenne. Hihetetlennek tartottam, hogy még nem hallott erről. 

[Marcello volt az első kapcsolatom, ami tovább tartott egy hétnél. Már másfél éve ismertem, de még mindig összejártunk. Persze elég laza kis viszony volt, hiszen ő közben magáévá tett minden nőt, aki széttette a lábát, és én sem a szörny rt-t néztem azalatt. Szinte minden reggel haza mentünk, egymásnak estünk, majd kerestünk jobb társaságot. Erről szólt az egész. 

Egy nap olyan hírek érkeztek, miszerint áruló. Másfél éven át félrevezetett. Reggel megvártam, hogy szokása szerint berontson az ajtón, és ledobja a ruháit. Kicsit túljátszottam a szerepem, túl meleg fogadtatásban részesítettem, hihetetlen volt, hogy ennyi idő alatt nem jöttem rá. Mögé settenkedtem, és forró csókokkal hintettem a nyakát, mire felém fordult. Magamra rántottam, a kanapéig is alig jutottunk el. Tudtam, hogy ez az utolsó… mert… neki meg kell halnia. 

Izgatott lettem a gondolattól, hogy éppen őt kell megölnöm. Másfél éve éltünk együtt abban a házban. Hatalmas adrenalin löket öntötte el a testem, amint előhúztam a tőrt az egyik párna alól, s lassan felhasítottam a hasától a mellkasáig. Éreztem, ahogy a forró vére végig csurog a kezemen, majd elborít teljesen. Az arcán kétségbeesett kifejezés ült, nem értette. Nem sejthette, hogy tudok az árulásáról. 

– Áruló – ez volt az utolsó szó, amit tőlem hallott. Keserűen az arcába suttogtam, mire ő csak annyit tudott felelni;
– Én nem is… – nyögte utolsó erejéből, de mondatát már nem tudta befejezni. Az utolsó szava is hazugság lett volna.] 

Cassandra hitetlenkedve nézte a levelet, mintha nem tudná elhinni, hogy Marcello tényleg halott. 

– Vess – kiabáltam rá, és az asztalra csaptam, mire sürögni kezdett. Előkotorta a bársony kendőbe csavart lapokat egy ócska fadobozból, gyorsan megkeverte, a paklit elém tette, majd fejével biccentett felé.
– A kérdésedre koncentrálj. Csak a nagy arkánumot használom – tette hozzá, mire teljes erőmből Niallel kapcsolatos kérdésemre koncentráltam. Hogy szeretem-e őt tényleg, vagy csak feltüzel ez a változás.
Nagyjából a fél paklit emeltem le, a legfelső lapot lefordítva elém helyezte, majd újra kevert. A harmadik lap után megállt és felforgatta őket. Ahogy a lap felfedte magát, hangosan kimondta a nevét, hogy tisztában legyek a kártyával.


– A remete – fordította fel az elsőt, és elgondolkodott. – A torony – nevezte meg a második lapot, és a kezét a harmadik fölé emelte. Láttam, hogy beleremeg, megijedt a laptól még mielőtt felfordította volna.  – Halál – hajtotta le a fejét, és kis hatásszünetet tartott. – A remete szerint most nehéz időszakon mész keresztül, elgondolkodsz az eddigi életeden, mindent átértékelsz magadban. Ez nem feltétlenül rossz lap, ha nem te lennél, akkor egyenesen jó lenne. Talán hatalmas változáson mész majd keresztül, ami lehet jó is. Képtelen vagy másokra hallgatni, mert úgy érzed, benned van a válasz, de az előtted álló út sötét és rögös. Nem találod a helyed, de próbálkozol. Ám jelentheti azt is, hogy leragadtál a saját elképzeléseid mellett, képtelen vagy megszabadulni az elméleteidtől. Pedig szeretnél, ha jól veszem észre, hiszen ide jöttél. 

 A torony azt mondja, falat emeltél magad köré, mely eddig védett mindentől, amitől kellett, de most léket kapott a hajó. Történt valami, ami miatt a gát átszakadhat. El kell hagynod a várad, és új után nézni, ne hidd, hogy ez rossz… Talán valami pozitív dolog felé vezet. 

A halál lapja nem feltétlenül jelent halált. A te esetedben ez amúgy is mindennapos, ha jól sejtem. Nem ilyen halálra kell gondolnod. Jelentheti egy korszak végét, valamit, aminek vége szakad. Felszabadulást is akár. Persze halált, végzetet, veszteséget is jelenthet. 

Szeretnél esetleg bővebb információt? 

– Ha lehetne – mondtam, mire ismét megkeverte a maradék lapokat.
– A remetével kezdünk, arra koncentrálj – leemeltem a pakliról pár kártyát, ő pedig gyorsan felfordította a legfelső lapot. – Szerencsekerék.
– Ez mit jelent? – böktem a lap felé. Kissé elgondolkodott és próbált összefüggéseket keresni a két lap között.
– A szerencse kerekének megjelenése jelzi, hogy a kutatás egyik fő állomása eléretett. Te már rájöttél, mi ez. Csak azért vagy itt, hogy biztosítsalak felőle, igaz? Mi után kutatsz? – halkult el fokozatosan. Nem értettem az aggodalmát, nem értettem a lapokat és a jelentésük sem volt világos. Minden kusza és kétértelmű volt. – Akkor jöjjön a torony – újból kártyát választottam. Felfordította. – Ördög… 

 Az ördöggel való találkozás mindenek között a legveszélyesebb, mert az ördög személyesíti meg a belső én erejét. Ha a falak leomlanak, a belső éned elszabadulhat. Nem teljesen értem, de azt hiszem, te ezt már tudod. Rakjak a halálra is? – Bólintottam, mire újra eljátszottuk a jelenetet a lapokkal. – Szeretők – kapta a szája elé a kezét. – Ha ez a lap kerül elő, nagy valószínűséggel abba a dilemmába kerültél, ahol választani kell az anyához – aki a családot jelképezi – való hűség, illetve a szerelem iránti vágyakozás között. Cupido nyila bár a szerelem egyesítő nyílvesszője, ugyanakkor a halálos sebet ütő dárda is. Új életet ad, mely maga után vonja a halált. A lap egy döntéshelyzetre utal, választani kell két összeegyeztethetetlen dolog között, egyiket fel kell áldozni a másik megismerése érdekében. Negatív szempontból képtelen vagy választani, halogatod a döntést odáig, hogy az események nyomása - akár fizikai, akár pszihológiai értelemben - kényszerít az egyik, vagy a másik útra. Ameddig ez történik, addig csak időt és energiát vesztegetsz, reménytelenül keresve a kompromisszumot, képtelen lévén bármelyik vonzó alternatíva feladására. 

Mady… Te beleszerettél? 

– Ne beszélj hülyeséget – legyintettem. 
– Tudom, mi történt Marcelloval valójában. Te ölted meg, de tudnod kell, hogy ő nem volt áruló. Más oka volt annak, hogy ki kellett iktatni. A tűzzel játszol Mady. Nem is sejted, mennyi közös volt bennetek. Csak azért nem működött köztetek, mert ennyire egyformák vagytok – magyarázta, én pedig még jobban összezavarodtam. Mikor a végére ért, megölelt. – Vigyázz magadra kislány, a kártya sosem hazudik – suttogta a fülembe. Kezdett túl szentimentálissá válni a hangulat, így jobbnak láttam elindulni.
– Köszönök mindent – toltam el végre – Talán még látjuk egymást – elbúcsúztam, majd sietősen elhagytam a helyet. 

Cassanra tudta, hogy én öltem meg Marcellot, mégis úgy tett, mintha nem sejtene semmit. Nem volt értelme a viselkedésének, de rájött. Már tudja a titkom, amit ezidáig magamnak sem mertem bevallani. Hogy érthette, hogy ő nem volt áruló? Mit tett Marcello, amitől ennyire hasonlítok hozzá? Talán… nem az lehetetlen. Ő nem. Biztos, hogy nem. 



13 megjegyzés:

  1. Jaaa, hogy a vagdosós gif! Oké, ezt láttam, borzasztóan aranyos... :-D

    Ezer bocs, meg egy anyamedve, hogy nem jöttem az előző részhez, csak hát... Bevallom nagyon lusta voltam. De most itt vagyok, és értelmeseet beszélek, ígérem!! :-)

    Az van, hogy az előző végén én nem keseredtem el, hog Niallnek el kell hullania. Nem, nem a halálát kívánom, egyszerűen csak szerintem az ember végezze a munkáját. Ez esetben Niall egy munka, amit el/ki kell végezni. Ilyen ez a popszakma...

    Érdekes, hogy a kártyák igazából nekem csak azt mondták el, amit eddig is tudtunk. Hogy változik, hogy odavan Niallért, hogy elkalandozik, és a csávó megváltoztatja, és olyan dolgokat hoz elő benne, amiknek a létezéséről nem is tudott. Persze, érdekes volt ezt ilyen misztikus szemszögből olvasni, bár én elég szkeptikus vagyok, de ez biztos csak azért van, mert még soha nem találkoztam olyan jóslattal, ami beigazolódott volna. Nostradamus nem számít. :-D

    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy cuki? Nem. igazából ez egy fontos fordulat lett volna, de oké. Sőt, ennél fontosabb fordulat is van benne, ami utalás formájában került elő. De később konkrétan is kiderül majd.

      Nem kell még elkeseredni senkinek. Hidd el, egészen máshogy lesz a végén, mint bárki gondolta volna:D Látom a visszajelzésekből, ha vannak.

      Ja igen, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy Mady nem jósoltatni ment, csak meg akarta tudni, mi zajlik a szívében valójában. Szóval a kártyák a jelenlegi lelki állapotát tárták fel. Meg persze máshogyan is kell ezeket értelmezni, de később úgyis kiderül az, ami most nem volt olyan világos. Egyenlőre Mady sem érti, mert ő sem jártas az okkultizmusban. Nekem már vetettek így kártyát, és legalább ennyire pontos volt, mint ez. Egyébként meg próbáltam "szakmailag" pontos lenni, de nem tudom mennyire sikerült ez, hiszen én nem értek hozzá, csak rálátásom van/volt.
      ~xx

      Törlés
  2. Bocsánat a megkésett kommentért:c

    Teljesen össze vagyok zavarodva és nem rétem, hogy akkor MI VAN? Nem értem, hogy Cassandra mire értette ezt az egészet.

    Kíváncsi vagyok, hogy Mady képes lesz-e megölni, vagy feladja a munkáját. Elég nehéz lépés előtt áll, és én őgy látom, hogy ő is össze van azvarodva, de lehet, hogy ez csak a látszat, és ő már tudja mit is akar.

    A kártyás rész nagyon tetszett. Tudsz jósolni?:D Na jó, visszatérve. Ebből a részből az volt a kedvencem amikor jósolt neki Cassandra. Fura éehet azzal a tudattal élni, hogy mások jövőjét mondod el neki, vagy csak esgy részletet belőle...

    A képek meg nagyon jók lettek(ügyes vagy!:) és az a GIF... Kirázott a hideg, és most fáj a gyomrom, de azért megnéztem vagy 3x :D Nagyon jó rész lett ez is, és várom a következőt!

    With love: L. xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cassandra szövegének egy része akkor válik majd világossá, mikor Mady is megérti őket, ahogy telik az idő.

      Nagyon jól látod, Mady össze van zavarodva, és nem. Nem tudja még, hogy mit akar. Azért ment a lányhoz, hogy megtudja, de még ő sem érti tisztán.

      Jósolni igazából nem tudok. Hosszú évek gyakorlata szükséges hozzá, de tudok pár dolgot a lapokról, és ismertem pár embert, akik értetnek hozzá. Szóval egészen közelről is láthattam ilyen és hasonló dolgokat. Nem áll távol tőlem.
      Köszönöm, hogy írtál!
      ~xx

      Törlés
  3. Szia, nagyon jó a történeted! Benne lennél egy cserében? Lécci nálam válaszolj
    http://niallhoran930913.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. Szia. Na szóval csapjunk a lecsóba.
    Nagyon tetszett ez a boszorkányos téma, ráadásul tök jól leírtad amit a boszorkány nyilatkozott, talán te is titkon boszorkány vagy?:O
    Amúgy nem tudtam meg annyira többet a végéről, a boszorkány összefoglalta Mady érzelmeit. Viszont talán egy picit arra utalt, hogy talán megszöknek együtt...de valószínű ez nagy áldozatokkal fog járni, lehet üldözni fogják őket. Vajon ez történhetett Marcelóval is, beleszeretett valaki olyanba akibe nem volt szabad? Ez érdekes lenne. Ebben a részben nem volt benne Niall, kicsit hiányzott, de tudod a kövi részben duplán lesz :D Remélem.
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából rá akartam szánni egy kicsit erre a boszorkányos témára, ami sikerült is. Hiszen Dupla adag lett. Niall kimaradt, mert így is hosszú rész. Arról, hogy mi vagyok... nem nyilatkozom:D Maradjon titokban, hogy mi az igazság.

      A lány csak azt mondta el, amit Mady érez. Ezért ment oda, hogy megerősítést kapjon. De remélte, hogy nem ez lesz a válasz.
      ~xx

      Törlés
  5. Szia van egy meglepetés díjam !http://summercamp2013with1d.blogspot.hu/p/dijaim.html

    VálaszTörlés
  6. Nagyon érdekes volt ez a jövendölős rész. Nagyon jól leírtad magát a jóslást, ahogyan a boszorkány a kártyákat veti. A hozzáfűződő magyarázat annyira valóságos volt. Olykor kissé hátborzongató is! Valószínűleg csak bennem váltott ki ilyen érzéseket. Megkérdezhetem honnan jött ez az ötlet? :)

    Tetszik, hogy mindig felbukkan egy emlék, most ez a Marcello-is emlék, amihez nagyszerű GIF-t választottál, jó éjszakám lesz! :D Durva mozzanat! :D
    Ebben a csajban nem nagyon van érzés, talán majd most.

    Visszatérve a jósláshoz, milyen érdekes tényeket közölt a csajszi, furik voltak a lapok, amiket kihúzott, meg a magyarázat. Teljesen illett a lányhoz!

    Hihetetlenül jó, amit csinálsz, iszonyatosan izgalmas!

    Tűkön ülve várom a következő részt!

    puszi, Cami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam élethűen megírni, sőt valamennyire valóságosra. Az ötlet onnan jött, hogy negyedikes korom óta érdekel a téma, így az évek során elég közel kerültem hozzá. Egyik nap véletlenül rátaláltam pár jegyzetre, amik egy boszorkányboltos történetről szóltak, és ezt a hangulatot szerettem volna most megmutatni ebben a részben.

      Igazából fél napig azt a filmet kerestem, amiben ezt a jelenetet láttam, szét vágtam és gifet csináltam belőle, szóval szándékosan ez került ide. Látszik is, hogy bele kellett kicsit vagdosnom, mert egy figura mindig belekontárkodott:D Egyébként meg szerintem nem túl élethű, de ennél jobbat nem találtam volna, hiszen erről a jelenetről jutott eszembe az egész ötlet:D

      Az egészet alaposan átgondoltam, és direkt ezeket a lapokat kapta a lány. Ködösen utalhatnak részek a jövőre is, de valójában nem a jövőt mondta el neki, csak feltárta a lelkét.

      Örülök a ha tetszik, igyekszem hamar hozni, tele vagyok most ötletekkel:D
      ~xx

      Törlés